Hola, Que Tal?
Door: Jorn en Floor
Blijf op de hoogte en volg Jorn en Floor
06 Oktober 2008 | Peru, Huaraz
We zijn inmiddels weer een weekje verder en hebben veel gedaan.
Het is onmogelijk om alles te beschrijven maar we zullen proberen de indrukken op het papier te zetten met wat fotos.
We hebben dus een week Spaanse les gehad samen met Russ en Erin. Een heel lief getrouwd stel uit Canada. We hebben heel veel geleerd van de Spaanse les.
We zijn de hele week met Russ en Erin opgetrokken. We hebben kleine plaatsjes aangedaan zoals Cochas Chico (waar ze kalebassen graferen) en Hualhuas waar ze truien maken en kleden weven. We hebben allemaal een Alpaca trui gekocht. Een soort kleine lama, de truien zijn zeer warm en kosten 7,5 euro. Reizen naar die plaatsjes is een onderneming op zich. Je neemt een collectivo, soort busje. Ze bouwen toyota busjes om naar personen busjes met ongeveer 8 stoelen. Maar er passen ongeveer 30 peruaantjes in! Zo´n busje is nooit vol.. die worden helemaal afgeladen met mensen. Ik (Jorn) kan er niet in staan en eigenlijk ook niet zitten want mijn benen zijn te lang om tussen de stoelen te passen ;).
Je houdt gewoon een busje aan op de straat en stapt in. Een ritje van een half uur kost 1 sol, dat is 25 eurocent.
Erica la Professora (lerares Spaans) is echt heel aardig en kan goed Engels. Ze is un poco loco (beetje gek). Ze kan goed lesgeven maar lust ook graag een biertje. Afgelopen vrijdag hadden we afscheid van Nieuwzeelanders die meegeholpen hebben een weeshuis te bouwen in Huancayo. Erica kwam ook, ze had veel te veel bier op! Toen we nog met 6 over waren kwam de wiet op tafel. Aan het einde van het liedje ging Erica zat en stoned naar huis. We hebben zo hard gelachen al snapte alle buitenlanders niet dat wij geen wiet wilden :)
Afgelopen zondag hebben we in Chupaca een animal market bezocht samen met de Canadazen en nog een zwitsers stel. Dit hebben we samen met Lucho gedaan. Iedereen in de omgeving kent hem. Hij is eigenaar van het hostel waar we zaten en ook van een restaurant en een reisbureau. Eigenlijk een grootheid in Huancayo. De Animal market is ongelooflijk. De dieren worden op straat geslacht echt een apart gezicht maar zo gaaf. Later op de dag zijn we naar een archeologische site gehiket. Erg mooi en de uitzichten zijn prachtig. We moesten eerst met een taxi naar boven. En geloof het of niet maar we zijn met 10 volwassenen in de taxi (gewone personenauto) gegaan! Echt ongelooflijk, alles kan en alles mag in Peru. Nou ja Toeteren mag eigenlijk niet maar die taxi chauffeurs hier, toeteren bij de vleet niet normaal, je kan niet over straat zonder dat je een toeter hoort. Wij zeggen al; er zijn 2 dingen belangrijk in de auto, de motor en de claxon :)
Inmiddels zitten we een stuk noordelijker in Huaraz. We zitten in een mooi hostel met een heerlijke douche :d Woensdag gaan we de Santa Cruz trek doen. 5 dagen lopen door de natuur en kamperen. We moeten nog het een en ander voorbereiden en dat gaan we nu doen (maandagochtend 11 uur). We komen over een pas van 4560 meter dus dat wordt heel spannend en indrukwekkend. Veel foto´s maken!
Dit was het weer (we zullen proberen nog wat fotos te plaatsen). Weer bedankt voor de leuke reacties!! Erg leuk om dat telkens te lezen; ga zo door :)
Saludos y besos Floor en Jorn!
06 Oktober 2008 - 16:16
Femke:
Ey hallo Floor en Jorn
Echt super leuk dat jullie het zo naar je zin hebben :D Als ik die verhalen zo lees en de foto`s bekijk is het helemaal super!
Geniet er van!
lIEfs femke -
06 Oktober 2008 - 18:11
Kim En Eelko:
Hallo daar,
Super te lezen en te zien, dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben. Erg mooie foto's. Biertje, ziet er ook goed uit!
Heel veel plezier met camperen, we houden de foto's en verhalen in de gaten.
xx Kim & Eelko -
06 Oktober 2008 - 18:38
Fredrie:
Fijn dat jullie het naar de zin hebben.Ontzettend leuke foto,s geniet maar lekker.We lezen jullie berichten graag en volgen via google earth jullie reis.Dikke kus
Fredrie. -
06 Oktober 2008 - 20:48
Kees:
Ha Jorn en Floor,
Ziet er goed uit allemaal!
Veel plezier en succes.
Kees -
07 Oktober 2008 - 20:39
Carolien:
Hoi reizigers!! Goed te zien dat jullie nu echt weg zijn en zo veel enthousiaste verhalen hebben! Geniet er van! xx Carolien -
08 Oktober 2008 - 07:53
Ing:
Hola Floor en Jorn,
Klinkt echt super leuk jullie verhalen! En die truien zien er heerlijk warm uit!! Kunnen jullie je goed redden met het spaans? Veel plezier nog en foto's zien er heel leuk uit!!
Groetjes uit Utrecht -
09 Oktober 2008 - 12:19
Dinie:
Hi Jorn en Floor
Zo te lezen gaat het goed met jullie . Wat een schattige kindjes op de foto. veel reisplezier nog en ik blijf jullie volgen tot schrijfs hi hi gr kus dinie -
09 Oktober 2008 - 18:10
Elleke En Ans:
Wat een prachtige foto's! Wij zijn vooral weg van jullie mooie truien! :D De fleurige geweven stoffen zien er ook fantastische uit!
Wat een super reis. Geniet ervan enne veel spaans spreken he??!! ;)
Lieve groeten,
Elleke en Ans (de besjes) -
09 Oktober 2008 - 18:32
Raimond:
Wat goed te horen dat jullie het zo naar de zin hebben daar. keep it up! blijf schrijven -
12 Oktober 2008 - 17:53
Ilse:
Floorski!!
Wat een gave verhalen allemaal! Echt super om te lezen wat jullie allemaal meemaken! Je hebt er even op moeten wachten maar dan heb je ook wat ;-)!
Geniet ervan!
Liefs Ilse.