Eerste dagen
Door: Jorn en Floor
Blijf op de hoogte en volg Jorn en Floor
28 September 2008 | Peru, Huancayo
Hier weer een berichtje van ons. Alles gaat super hier. We hebben de eerste twee dagen in het ´Nederlandse´ hotel gezeten in een buitenwijk van Lima. Zoals je op de foto´s van ons eerste bericht kon zien hebben we de eerste dag (donderdag) het centrum van Lima bekeken. Niet heel erg spectaculair..! De taxi naar het centrum toe was leuker...! Je ziet dan nl het échte Lima. Vrijdagmorgen moesten we alweer vroeg de veren uit om om half 7 met de taxi naar het busstation van Cruz del Sud te gaan, waar we om 7:45 de bus richting Huancaya zouden nemen. Je zou denken dat je in een oude bus komt te zitten maar niks is minder waar! De bussen hier zijn zó luxe en comfortabel dat het geen moeite kost om te reizen! En daarbij is het erg goedkoop, de rit duurde 8 uur en kost maar ongeveer 10 euro!! We hebben eerst ongeveer 2 uur gereden tot we eindelijk Lima uit waren! En toen de bergen in, haarspeldbochten etc, maar wat een adembenemend mooi uitzicht! Prachtig berglandschap en mooie blauwe meren. We hebben een pas overgestoken van 4800m, dat merk je wel aan je energiepeil.. Eenmaal aangekomen in Huancayo hadden we snel een hostel gevonden (natuurlijk uit de Loney Planet!) waar we een dikke week zullen blijven; La Casa de la Abduela. Een echt backpackershostel en dat is wel even wennen na het nette hotel in Lima, maar verder ook helemaal prima en wel zo gezellig. Tegenover het hostel is een café restaurant La Cabana wat van dezelfde eigenaar is als het hostel. Erg leuk om te eten of gewoon een spelletje Yatzee te doen! Gisteravond kwam gelijk de ober naar ons toe om ons allerlei Peruaanse dobbelspelletjes te leren! Erg leuk, de mensen zijn hier allemaal erg aardig en behulpzaam.
Gisteren (zaterdag) hebben we heel erg rustig aan gedaan omdat we toch wel wat last hebben van de hoogte, dus veel water drinken en dan wen je vanzelf aan! Vanmorgen (zondag) wilde we toch wat gaan ondernemen hier, dus vanmorgen vroeg opgestaan (we zijn sowieso vroeg wakker ivm jetlag (ja zelfs Floor!)) en lekker ontbeten in de tuin van la Casa. Vervolgens rugzak gepakt en naar een gebergte wat net buiten de stad ligt gelopen: Torre Torre. Je kijkt dan ook mooi de stad over. Het was toch best zwaar ivm weer die verdomde hoogteziekte! Maar toch het mooie gebergte bereikt. Het is hier allemaal erg glooiend maar Torre Torre is een opvallend rood gebergte wat zo ineens uit de grond omhoog is ´geduwd´ met allerlei scherpe punten. Ik ga zo proberen om wat foto´s er op te zetten. De tocht er naar toe was zelf ook al erg indrukwekkend omdat je door de achterwijken van de stad loopt. Bijna niks geen verharde wegen en iedereen is er vrij arm. De koeien, varkens en schapen lopen overal los!
Vanmiddag zijn we nog naar de lokale zondagsmarkt van Huancayo geweest! Tsongetsjonge wat komen daar een hoop mensen op af. Ik denk dat er wel duizend kraampjes stonden met eigenlijk allemaal dezelfde spullen! Maar wel erg leuk om zo dicht bij de mensen te komen. We worden toch wel veel aangekeken hier, twee blonde mensen zien ze niet zo vaak! De zon heeft vandaag erg goed geschenen wat met zich meebrengt dat Jorn en ik nu twee kreeftjes zijn...!
Hier in het hostel is het mogelijk om je in te schrijven om mee te lunchen of voor het avondeten voor 1,5 dollar dus dat hebben we ook gedaan. Je komt zo leuk in contact met andere reizigers en eet het lokale eten! Gisteren iets van rijst, kerrie, aardappel kip mengsel en vandaag iets van een gevulde maiskolf met gehakt, ei en olijven met rijst! Best lekker allemaal!
Toen we lekker zaten te eten is het weer toch ineens omgeslagen en begon het ineens heel erg hard te onweren. Na een tijdje ook stromende regen en aangezien het niet zo vaak regent hier is de straat omgetoverd tot een ware modderpoel!
Nou, ik denk dat we vanavond maar eens vroeg naar bed gaan aangezien we morgen weer de boeken in moeten duiken. Dan begint ons Spaanse les. We zitten met twee reizigers uit Canada in de groep. Ik ben erg benieuwd hoe dat ons vergaat!
Iedereen bedankt voor alle leuke reacties op onze site! We missen jullie nu toch allemaal al een beetje! En volleybalteam: ik ben trots op jullie: GEWONNEN! Helaas heeft het team van Jorn vanmiddag verloren kregen we al via de tamtam door!
We gaan nu proberen om some nice pics er op te zetten; ben benieuwd hoe snel het internet is hier!
Ohja, mijn (Floor) mobiel werkt nog steeds niet :-( Ik heb Bram al ingeschakeld om T-Mobile de huid vol te schelden...! Tot die tijd mogen jullie dus alle smsjes sturen naar Jorn! Misschien dat ik hier een lokaal kaartje nog ga kopen maar dat horen jullie tzt nog!
We laten snel weer wat van ons horen! Een hele dikke knuffel vanuit het nu even regenachtige Peru!
29 September 2008 - 04:29
Margriet:
wat super dat jullie t zo leuk hebben en de reis is nog maar net begonnen! jammer dat het weer nog niet super is! hier alles goed, zit in de nachtdienst, dus mag nog een uurtje!
succes met jullie spaans!
liefs margriet -
29 September 2008 - 06:15
Griëtte:
Zoooo! :) Dat klinkt super allemaal en de foto's liegen er ook niet om! Lekker van genieten en succes met de spannse les ;)
Liefs Griëtte -
29 September 2008 - 08:13
Koen:
leuk om jullie verhalen zo te lezen. valt alleen tegen dat we op de foto's nog geen MHC wijchen H1 trui. maar wel een BEMMEL :( trui op schiphol -
29 September 2008 - 08:28
Femke:
Wat fijn dat jullie het zo naar je zin hebben :D Geniet ervan en succes met spaans leren!
Liefs femke -
29 September 2008 - 08:59
Marit:
Wat heerlijk om jullie verhalen te lezen! Eindelijk is jullie avontuur begonnen joh... zo gaaf! Om jaloers van te worden..
Geniet lekker, heel veel succes met de spaanse lessen.
liefs
Marit -
29 September 2008 - 10:11
Fredrie:
Fijn dat alles goed gaat.
Geniet maar lekker.Wijchen heeft gister weer verloren.Ze missen jou Jorn.Met mij gaat het weer beter.Maak je maar geen zorgen.Afgelopen week was het hier stralend weer.Nu begint het kouder te worden.Pa heeft met de nieuwe trekker ook al weer in de sloot gezeten er was een bout losgetrild kon ie niet meer stoppen en niet achteruit rijden.Dikke kus voor jullie Fredrie -
29 September 2008 - 15:58
Dinny:
Foto's zien er goed uit en het is nog maar het begin van de reis.Leuk om jullie verhaal te lezen en zo mee te genieten. Succes met julli Spaans.
Liefs Dinny -
01 Oktober 2008 - 15:21
Victor:
Leuk om dit zo te lezen en een paar foto's te bekijken. Jullie hebben zo te zien al een mooi begin gehad en wens jullie nog veel meer plezier en succes o.a. met spaanse les. En als jullie goed verbrand zijn, heb je een mooie schutkleur in die bergen daar ;) -
01 Oktober 2008 - 16:42
Elsmariken:
Hi Jorn en Floor!
Zo ik heb alweer twee verhalen gemist! Wat leuk dat jullie zoveel schrijven :) Zo te zien hebben jullie het erg naar je zin en komen er nog hele mooie dingen aan. Ben benieuwd hoe het bij de Spaanse les was hihi. Heel veel pleizer en geniet ervan!
Liefs Els! -
02 Oktober 2008 - 08:42
Leonie:
Klinkt erg goed. Geniet er lekker van. Bernoud heeft gisteren klompen van Raimond gekregen. Hij doet ze niet meer uit, het liefst gaat ie ermee naar bed. Verder gaat alles goed. 21 tot en met 23 okt gaan wij paar daagjes weg. daar hebben we erg zin.
Ook leuke foto's. Ben benieuwd naar jullie overige bevindingen.
xx van ons allen Leonie -
03 Oktober 2008 - 21:30
Wouter:
Ola senor y senora,
todo bien?
aqui todo bien.
la condiciones del tiempo ser lluvioso aqui.
Kortom hier is alles goed alleen erg ..... weer!!!!
Mooi dat jullie het zo leuk hebben daar ben wel een beetje jaloers!!!
Hoe staat het met de spaanse les? ik verwacht natuurlijk wel dat ik bovenstaand verbeterd en wel weer terug krijg.
Geniet er lekker van en ik hoop dat mi reloj het goed doet.
Groetjes en een kus,
Wouter