Nazca; Het Rijk van Maria Reiche
Door: Jorn en Floor
Blijf op de hoogte en volg Jorn en Floor
01 November 2008 | Peru, Nazca
Nazca is bekend van de Nazca Lijnen dit zijn geogliefen die in de grond zijn getekend door de Nazca. Maria Reiche een duitse wiskundige en archeologe heeft haar leven opgedragen om achter de betekenis van de lijnen te komen (meer dan 50 jaar). Er zijn verschillende theorien, de meest gangbare is dat 20% van de lijnen met de sterren te maken hebben en 30% van de lijnen met de herkomst van water. Het blijven echter theorien.
Naast de Nazca lijnen zijn we ook nog naar de chauchilla begraafplaats geweest. Bizar en griezelig maar ook interessant. Door de droogte in de woestijn zijn de mummy´s spectaculair bewaard gebleven (zie foto´s) sommigen hadden zelfs nog 2 meter haar op hun schedel zitten.
Verder hebben we aquaducten bezocht. Niet zoals de bekende aquaducten van het romeinse rijk, maar een soort van spiraalvormige put. Midden in de woestijn zijn deze putten gebouwd en ze komen nooit droog te staan. Door de bouwvorm hebben ze zelfs alle aardbevingen doorstaan. Als je bedenkt dat deze putten duizenden jaren oud zijn snap je niet hoe de mensen in die tijd over zulke kennis konden beschikken.
Op dit moment zitten we in Cusco en gaan we de Sacred Valley verkennen, een update volgt.
p.s. We hebben tijden een lezing in het planetarium in Nazca met een telescoop naar de sterren mogen kijken. Dit was zeer mooi, maar uiterst merkwaardig om te zien is het feit dat de steelpan op de kop staat hier :)
01 November 2008 - 15:02
Wouter:
Echt bizar man die langharige mummie!!
Lees dat het allemaal goed gaat daar en zie dat jullie ook al een beetje op de mensen daar beginnen te lijken haha. Hier alles goed heb net mijn laatste weekje op de academie gehad en daar hoef ik nooooooooiiiiiiiitttttttt meer heen!!! Begin maandag weer met werken en dan ben ik als het goed is in januari klaar.
Verder niet veel nieuws alleen dat het hier natuurijk regent en 10 graden is maarja dat is niets nieuws.
Heb je net nog gsmst maar geen flauw idee of je gsm nog werkt.
Geniet er lekker van met zn tweetjes en we spreken elkaar snel,
xx Wouter -
02 November 2008 - 13:12
Nelleke:
Hai, is goed smullen daar als ik al de berichten lees en foto's bekijk. Jullie hebben de tijd van je leven daar en lekker warm (nu). Ik geniet van jullie berichten dus doorgaan svp.liefs -
03 November 2008 - 09:18
Maria:
Wat zien jullie toch veel..., wel bizar die doodskoppen met die lange haren, ik wist niet dat ze toen ook al dread-locks (hoe schrijf je dat eigenlijk!)hadden...haha.
Die Nazca lijnen hun je goed zien op de foto's op Google Earth, jullie boom kun je ook terug vinden op een van de foto's.
Leuk om jullie zo via Google Earth een beetje te volgen. Als je helemaal inzoomd op die spiraalvormige waterbronnen kun je de hele rij van bovenaf duidelijk zien.
Wij hebben gisteren weer een etappe van het Pieterpad gelopen , van Rolde naar Schoonlo (onder Groningen) Het was mooi herfstweer en in het bos veel paddestoelen en natuurlijk mooie herfstkleuren.
Dit was het weer even geniet van alles en tot skyps xxx mam
03 November 2008 - 09:45
Maria :
Je kunt even op onze pieterpadsite kijken, Margriet heeft het er al op staan.
pieterpadangeren.punt.nl
xxx mam -
06 November 2008 - 19:41
Bram Van Roosmalen:
hallo Jorn en Floor
heel erg bedankt voor
de mooie kaart en natuurlijk de postzegel
heel leuk dat jullie aan
mij denken
groetjes van jullie neefje Bram